Ръкавиците са едни от най-важните аксесоари. Ще Ви дадем съвети как да изберете топли и стилни ръкавици, които да станат перфектното допълнение към Вашата визия в студените дни. През зимата е особено важно да пазим ръцете си от студа. Какъв е смисълът да имаш красив маникюр на премръзнали пръсти на ръцете. Ето защо, един чифт качествени ръкавици от естествена кожа хем ще Ви топли, хем ще бъде акцент в зимното Ви облекло.

Елегантни и удобни, те ще добавят нотка блясък към гардероба Ви и ще Ви служат дълго време. Затова, много е важно да изберем точно тези ръкавици, които ще чувстваме като “втора кожа”, а не такива, които щом влезем в помещението ще бързаме да свалим от ръцете си и да захвърлим настрани. Има няколко дизайна и вариации на кожени ръкавици, всички от които имат своите предимства и специални функции, адаптирани към тяхното предназначение.

Какво е необходимо да знаем при избора на ръкавици?

Първото, което ни трябва е да разберем кой РАЗМЕР ръкавици носим. За целта е нужно да вземем шивашки метър и да направим необходимите измервания според указанията в таблицата по-долу:

Размери на ръкавици

Ако сте между размерите, Ви съветваме да изберете размер закръглен надолу до най-близката половинка или цяло число. Кожената ръкавица трябва да пасва на ръката Ви така, както коженото яке приляга на тялото Ви- плътно, но не супер плътно, не прекалено много място около пръстите, но също така да можете да свивате ръката в юмрук. Да не забравяме- кожата с времето ще се разтегне малко.

Второ, да изберем от какъв МАТЕРИАЛ да са ръкавиците според сезона, за който ги търсим. Конструкцията на ръкавицата може да бъде разделена на две части- вътрешна и външна, всяка от които използва доста контрастни материали. Ако не е подплатена, външната част на ръкавицата трябва да е мека, еластична и изолираща, за да може ръкавицата да изпълнява правилно функцията си. Вътрешна част на ръкавицата е материалът, който ще се усети върху ръката Ви при носене. Това може да бъде плетена подплата, плюш, вискоза или козина. Материалът за кожените ръкавици обикновено е напа. Тя е мека, нежна и затова ръкавиците от напа прилягат плътно и елегантно по ръцете.

Друг материал е агнешката тула, която е прекрасен вариант за студените зимни дни. Такъв тип ръкавици се избират заради топлината, не толкова заради красотата, защото са малко по-дебели и не стоят толкова изящно на ръцете. От такъв материал се изработват и ръкавици с един пръст, наричани още “варежки”. Изключително топли и комфортни, те са любими както на децата, така и на възрастните. Има вариант при които, косъмът на тулата може да е от външната страна, но те са по-скоро като моден акцент, отколкото функционални. Много търсен вариант ръкавици за студени и влажни дни са тези, изработени от два типа кожа.

Вътрешната част е от агнешка тула с мек и полиран косъм обърнат към дланта, а външната част е агнешка напа. Двете кожи са зашити по между си със “скрит” шев, което не създава дискомфорт на пръстите. Този тип ръкавици са изключително топли и удобни, и са търсени еднакво и от мъжете и от жените. За по добро прилягане на ръката, се използва “ластичен” шев от долната страна на китката или кожена лента с капса от горната страна. Изработват се в черен цвят на напата и мултиколор на тулата.

При избор на ЦВЯТ на ръкавиците Ви съветваме да се спрете на класиката в черно или кафяво за по-гъвкав външен вид. За тези, които търсят ръкавици като моден и цветен акцент за завършек на облеклото, ще препоръчаме изработените от фин велур. Тях можете да съчетаете с цвета на шапката, чантата или обувките.

При дамите ДЪЛЖИНАТА на ръкавиците варира от къси над китката, до дълги модели около лакътя. По-дългите варианти са особено подходящи за палта и якета с 3⁄4 ръкави или елеци. По ексцентричните дами носят върху дългите ръкавици обемни пръстени или гривни за наистина неповторима и уникална визия. Уважаеми клиенти, надяваме се, че нашите съвети ще Ви бъдат от полза. В goyaleather.com изборът е голям и сме сигурни, че ще намерите най-подходящите ръкавици за Вас или за Вашите близки. Насладете се на пазаруването!

0
КОЛИЧКА
  • No products in the cart.